Meistä

Green Carpet -mattopesula on palkittu vuonna 2009 maakunnallisella INNOSUOMI -kunniapalkinnolla

YRITYS JA TEKNOLOGIA

Green Carpet -mattopesula on Suomessa kehitetty ainutlaatuinen palvelukonseptiPalvelujemme toiminnallisuuden kulmakivi on liikkuvat mattopesulamme. Ne mahdollistavat mattojen pesuhuollon tehokkaasti, korkealaatuisesti ja ympäristöystävällisesti. Kaikki tapahtuu mattojen sijaintipaikalla ilman kuljetushankaluuksia ja erillistä odotusaikaa maton kuivauksesta.Liiketoimintamme sekä ensimmäisen pesuautomme syntyhetki ajoittuu vuoteen 2009. Toimintakonseptimme ja teknologiset innovaatiomme on patentoitu Suomen lisäksi mm. EU:n -yhteisössä, Yhdysvalloissa sekä Venäjällä.Green Carpet -mattopesula on palkittu vuonna 2009 maakunnallisella INNOSUOMI -kunniapalkinnolla

Ota yhteyttä

LIIKKUVAN MATTOPESULAN YMPÄRISTÖARVOT

Liikkuvan mattopesulamme ja laadukkaiden mattojen avulla voidaan mattohuollon ympäristökuormitusta keventää merkittävästi nykyisiin kiinteisiin mattopesuloihin ja vaihtomattopalveluihin verrattuna. Mattohuollon ympäristöarvojen huomioiminen on entistä tärkeämpää muun muassa 14001 -ympäristöjärjestelmissä.

Vedenkulutus perinteisiin mattopesuloihin verrattuna vain viidesosaYmpäristörasituksen keventämisen hyödyistä keskeisin on mattopesuteknologiamme mahdollistama pieni vedenkulutus. Yhden matto-neliömetrin pesuun ja huuhteluun käytämme kokonaisuudessaan yhteensä vain 3-5 litraa vettä kun kiinteistömattopesuloilla laaka- tai rumpupesuprosessi voi käyttää jopa 20-25 litraa vettä pestyä mattoneliömetriä kohden. Useasti vaihdettaviin ja pestäviin vaihtomattoihin verrattuna veden kulutuksemme voi olla vain 2-5 % siitä vesimäärästä mitä vaihtoehtoiset mattopesuprosessit vuositasolla kuluttavat.

Mattojen kuljetukset vähenevät 100 %

Mattojen kuljetukset mattopesulaan ja takaisin kuluttavat paitsi polttoaineita sekä ajoneuvoja – niin myös aikaa ja rahaa. Suunnitelmallinen ajojärjestelymme sekä tarpeeseen perustuva mattojen pesuhuolto liikkuvalla mattopesulalla poistaa mattojen viennit ja tuonnit mattopesuloihin kokonaisuudessaan. Myös vaihtomattopalveluihin verrattuna ajomatkojen määrä vähenee parhaimmillaan jopa kymmenesosaan, sillä laadukkaampien kiinteistömattojen käyttö mahdollistaa jo lähtökohtaisesti pesuhuoltovälin moninkertaistumisen, puhumattakaan mahdollisista kuljetuksista välivarastoihin ja suurpesuloihin.

Mattopesuaineet on viimeistelty tehokkaiksi ja ympäristöystävällisiksi

Kiinteistömattojen pesuprosessissa käytämme toimintaamme varten kehitettyä ympäristöystävällistä biohajoavaa Fain-erikoistensidiseoksiin perustuvaa matonpesuainetta sekä esikäsittelyaineita. Pesuaineet on kehitetty yhteistyössä kotimaisen pesuainevalmistaja Oy Faintend Ltd:n kanssa. Olemme todenneet Fain -pesuaineemme toimivan kaikkien yleisten likatahrojen ja rasvojen poistamiseen. Tämä tarkoittaa meille paitsi taloudellisuutta niin myös ympäristökuormituksen pienenemistä tehokkaan annostelumäärän ansiosta.

Green carpetille on myönnetty vuoden 2012 Ympäristöteko -kilpailun kunniapalkinto liiketoimintamallistaan, joka säästää vettä ja energiaa.

Ota meihin yhteyttä
Soita 029 001 0080